13. 12. 2025
HomeNOVINKYgourmetvinotekasmokeleisureatravelshoppingzdraví
Email Tisk PDF

HC- HansCraft titulCesta k souladu těla a mysli

 

Ponořit se do proudících bublinek obklopen meditačními tóny a se zapadajícím sluncem na obzoru. posrkávat na lahodném drinku...  

 

 

 

Když italoameričan Roy Jacuzzi v šedesátých letech minulého století přišel s nápadem svou medicinální hydroterapeutickou pumpu vložit do vany a vybavit ji tryskami, které mísily vzduch a vodu, netušil, že stojí u zrodu velmi významného společenského a hospodářského vývoje. Jeho vynález, pumpa, která způsobuje, že se voda a vzduchové bubliny pohybují po vašem těle a který nazval "římská vana" se stal prvním "jacuzzi" - vířivou vanu určenou k relaxaci a zábavě. Jacuzzi si přes influencerku, blonďatou sexbombu Jayne Mansfieldovou rychle získal oblibu mezi hollywoodskými celebritami. Jim následovala televize a trh cílící na spořádanou americkou  rodinku. 

 

Za půl století prošly vířivky obrovským technologickým vývojem. Z Jacuzziho vany, se vyvinula hydroterapie, která zahrnuje celou škálu relaxačních a léčebných postupů a pomáhá uvolnit napětí těla i mysli.Vířivky a hydromasáž se staly nejuniverzálnější esencí wellnessu. Koupele s masážními tryskami od hlavy až k patě nabízí kompletní lázeňský zážitek v teple domova. 

HC-viřivka

Masážní vany, většinou o rozměrech 2,5x2,5 metru, jsou si velmi podobné a dělají dojem, že se liší pouze počtem a estetikou svých trysek. Zatímco se první jacuzzi spokojily se čtyřmi tryskami, pohybuje se u těch dnešních jejich počet mezi třiceti a stovkou

 

Nicméně, hodně trysek neznamená víc efektivity nebo větší zážitek: Je to především o jejich funkční volbě, kombinaci vzduchu a vody a rozložení, která poskytuje prvotřídní zážitek.Naše vířivky jsou navrženy se zvláštním důrazem na umístění trysek, které je speciálně promyšleno společně s vnitřní ergonomií tvarů vany, říká majitel firmy HANSCRAFTJan Voříšek, který spolu s designérem architektem Ondřejem Kamenickým a konzultací s fyzioterapeuty stojí u návrhů vířivek HANSCRAFT, jako např. u řady OKANdinavia DIAMOND, která získala první cenu GrandPrix odborné poroty na veletrhu FOR GARDEN 2023. Trysky, ergonomie sedadel a polohy naklonění jsou u této na první pohled kubisticky působící vířivky uspořádané tak, aby zacílily na konkrétní oblasti těla. 

HC-Jetpack BULLFROGMají dráždit sval a vyvolávat bolest k docílení efektivní masáže a optimalizovat účinky hydroterapeutického působení. Trysky  kombinují řadu  rytmicky pulsujících vybrací v oblasti ramen a bočních svalů a masáži hlubokých tkání v dolní části zad do jedinečné kombinace apodporujítak svalové uvolnění a umožňují hlubokou relaxaci. Vířivky HANSCRAFTjsou vybaveny 4 typy nerezových trysek o 3 různých velikostech a poskytují tím velkou rozmanitost masáže. Všechny těží z nastavitelného Venturiho efektu a přidávaním vzduchudo trysek: dvourotační tryska slouží intenzivní masáži na velké části těla, jednoduchá rotačnítryska opisuje malé kruhy pohybující se směrem ke konkrétníoblasti těla, jednosměrná rotační tryska s pulzujícím proudem vody masáž zintenzivňuje. Kombinace řady různých masáží ústí do úžasného lázeňského zážitku. 

 

Americký výrobce BULLFROGSPAS nabízí  např.   vířivky s tzv. JetPaks®, personalizovanými zasouvacími moduly, kde si zákazník/pacient může vybrat až 16 jedinečných a výměnných  masážních setů,  aby  si mohl přizpůsobit svou   terapii z vířivky.

HC-jetpak-personalization-square-540jpg

Jedinečná kombinace masáží činí tento balíček oblíbeným pro mnoho lidí, kteří chtějí zlepšit své zdraví a pohodu. "Vyberte si preferované masáže, umístěte je na svá oblíbená sedadla, přemisťujte je ze sedadla na sedadlo, kdykoli budete chtít, a kdykoli upgradujte o nový JetPak" - tak zní formule tohoto výrobce.

 

 

Vířivá vana má ale mnoho dalších benefitů - nejen na pohybový aparát a psychiku. Proud vody udělá navíc dokonalý peel,dokáže pokožku vyčistit do hloubky a může přispět k léčbě kožních problémů. K relaxačnímu vybavení slouží také audiosystém, LED diody a osvětlené armatury jako součást terapie barevným světlem, kombinace hydromasáže, infračervené terapie a terapie blízkým infračerveným světlem.

Pro vířivku se díky důmyslnému designu a snadné instalaci hodí jak zahradní tak i střešní terasa. Koupele ve vířivce si můžete užívat celoročně, zimní koupání posiluje navíc imunitu. 

 

HC-swim-spaSwim Spa: plavat a cvičit v zahradě po celý rok 

Další prvkem moderní hydrokultury je Swim Spa (vířivý bazén), kombinace bazénu a vířivé vany v jednom. Bazénová část s protiproudem, který vytváří dvě čerpadla, s nastavitelným odporem proudění podle potřeb každého uživatele a vodním kanálem ("aquachannel"), který zabraňuje turbulencím, slouží pro klasické plavání. Je to vlastně jakási mokrá varianta sofistikovaného rotopédu. Díky svým kompaktním rozměrům 4 až 8 metrů délky a 2.5 m na šířku a 1,20 m hloubky je ideální pro trénink doma. V porovnání s "klasickým" bazénem v zahradě. vyžaduje mnohem méně místa a přitom poskytuje svou koncepcí nekončícího bazénu fantastický zážitek a ambiciovaným plavcům profesionální trénink.

HC-Swim Spa Valhalla

Bazén se ale dá využít pro další sportovní aktivity jako streching, aquafitness, aquaaerobic, aquabike, aquatredmill nebo pro děti, když se učí plavat. Je prostě ideální pro celou rodinu. V bazénu s protiproudem můžete plavatkilometry a kilometry daleko. Ve vířivce si pak dopřejete hydromasáž.

Některé Swim Spa mají předprogramovaný tréninkový systém, který umožňuje volit mezi různými úrovněmi rychlosti a individuálními plaveckými programy. Chytrý systém sleduje plavcův pokrok a ukazuje, kolik času uplynulo, jakou vzdálenost urazil, kolik kalorií spálil atd Swim spa přináší relaxaci i sportovní vyžití doma, v zahradě. 

Některé modely swim spa mají oddělenou plaveckou část a vířivku, a umožňují tak různé teploty vody: vířivá vana může mít 37ºC, zatímco bazén si vystačí s 25ºC. 

 

Vířivý bazén HANSCRAFT HC EASY POOL má 50 trysek, z toho 18 vzduchových, jedno lehátko a 8 míst k sezení. Jeho rozměry jsou: 3,90 x 2,28 x 1,15 m a k naplnění potřebuje 7 000 litrů vody. 

 

 Co pod nablýskanou skořápkou není vidět:

HC-pod skořápkou

V útrobách vířivky se pod vysoce kvalitní skořepinu HANSCRAFT ze sendwičového 7milimetrového ABS akrylátu (Lucite/Aristech, USA) s přidanou polyuretanovou vrstvou GreenShield a tepelnou izolaci k snížení spotřeby energie, nachází technika, která celý chrlící systém dělá funkčním: dvě nebo více výkonných masážních a cirkulačních čerpadel, filtrační čerpadlo a ozonátor, elektrický ohřívač vody, desítky metrů kabelů a trubic a elektronika, využívající chytré technologie které umí vířivku nejenom na dálku zapnout a nahřát ale také chytře programovat plavání a celý Swim Spa komplex a řídit tak celou relaxaci, včetně audiosystému a světelných efektů. A dále software umožňující připojení na teplovzdušná čerpadla anebo fotovoltaiku. 

 

HANSCRAFT, jak říká Voříšek má 15 let zkušeností s importem, prodejem a servisem vířivek a vlastní výrobu v Chrášťanech u Prahy. Zvláštní důraz klademe na odolnost a kvalitu. Levný materiál se brzy projeví třeba rychlou degradací plastu nebo poškozením nerezové i plastové části vany. Pro jednotlivé části vířivky
používáme převážně komponenty od amerických a evropských dodavatelů. Pro zvýšení kvality jsme nedávno uzavřely spolupráci s francouzsko-americkým SCP/Poolcorp, který je lídrem na evropském trhu. Kromě kvality je pro nás velmi důležitý servis. Představte si jenom to množství vody - u vířivky to je přes 1000 litrů - které proudí trubicemi. Při poruše např. u těsnění je zapotřebí rychle reagovat buď využitím online služeb, nebo asistencí na místě. 

 

Pocení v proskleněné saunovací kostce 

HC-auna

 

Naším nejprodávanějším modelem, který nabízí skvělý zážitek ze saunování a zároveň představuje hezký doplněk zahrady nebo terasy, je sauna QUADRA X THERMOWOODpro 2-4 osoby, říká Jan Voříšek. Na nedávném veletrhu ve francouzském Lyonu vzbudila tato zaoblená, kompaktní dřevěná krychle z voňavého dřeva o rozměrech asi 2x2x2 metry v kombinaci sprosklenou přední částí, LED osvětlením astřešním šindelem, velkou pozornost. 

Její zvláštností je konstrukce z ThermoWood - tepelně modifikovaného dřeva finské (severské) borovice. Za pomocí páry a vysokých teplot v rozmezí 160–215 °C dochází k vylepšení vlastností materiálu, chemická struktura buněčných stěn dřeva polymeruje , čímž se mění jeho fyzikální a mechanické vlastnosti. Tepelně upravené dřevo se vyznačuje zvýšenou rozměrovou stabilitou, má delší životnost a vyšší odolnost proti klimatickým vlivům či hnilobě, což zvyšuje jeho trvanlivost. Na rozdíl od termo-borovicových stěn je vnitřek - podlaha a lavice sauny z termo-osiky, která se teplem, které vydávají designová elektrická kamna natolik nezahřívá.

 

 ------

 

© Marian S SUCHA 2024

 

 
Email Tisk PDF


V
EČER PLMakro Jan GavendaNÝ CHUTÍ

A KULINÁŘSKÉHO UMĚNÍ 

 

Makro kuch

 

Akce, na kterých je možné ochutnat více chodů od různých kuchařů, nejsou tak časté. Jednou za rok se pražská Makro Akademie stane místem, kde se sejdou špičkoví kuchaři a gurmeti z celé republiky, aby se stali účastníky výjimečného gastronomického zážitku jménem Chef's Dinner. Podzimní večerv pražských Stodůlkách byl ve znamení 10 letého výročí Akademie a 30 let společnosti Makra na českém trhu. Na jejím jubileu se setkalo na osm desítek hostů o jejichž chuťové buňky se staralo šest renomovaných šéfů, vesměs špičkoví kuchaři, dnes už legendy české, slovenské a vídeňské gastronomie.

 

Na amuse bouche Josefa Súkupa následoval první chod, kreace, kterou vytvořili Dominik Unčovský a Lukáš Čarný pod mottem: vařme z toho, co u nás roste. Vítězi národní soutěže Bocuse d’Or překvapili s bramborovým knedlíkem s černým kořenem, grilovaným zelím a houbovými škvarky, k zapití sklenka Chablis Premier Cru Vaillons.

 

Zdeněk Pohlreich, kterého není zapotřebí zvlášť představovat, připravil nadívanou křepelku s česnekovo-bramborovým pyré, v doprovodu rýnského ryzlinku.

Šéfkuchař Peter Duranský, získal jako první Slovák michelinskú hvězdu a je také národním šéfem slovenské Bocuse d’Or. K jeho terině z halibuta a mušlí sv. Jakuba se smrži a marinovanému kedlubnu se podávalo s Champagne Ruinart.

 

Konstantin FilippouKonstantin Filippou obdržel za své kulinární umění již 2 michelinské hvězdy. Jeho vídeňská restaurace je podle moderátorky večera Markéty Hrubešové známa pro svou inovativní fúzí středomořských a rakouských chutí a sofistikovanými jídly, které oslovují nejen chuťové buňky ale i oči. Konstantin vytvořil rafinovanou vyzrálou svíčkovou s kaviárem na omáčce z Vin Jaune. Doprovázela ji Rioja Reserva V z vinných sklepů Faustino, kterou jako všechna vína večera vybral someliér Jakub Přibyl.

 

 

O dezert se postarala Daniele Combi. Její buchty plněné makovou nádivkou s marcipánem, mandlový a makový sorbet, pečené švestky a ornament z vanilkové omáčky prostě ohromily. Podávaly se s Tokaji Aszu 5 Puttonyos a byly skutečnou sladkou tečkou na závěr večera. Prostě šest výjimečných kuchařů s unikátním menu párovaným nejkvalitnějšími víny.

 

V přestávkách mezi chody měli hosté možnost nahlédnout i do akademické kuchyně, vzdělávacího centra pro profesionální gastronomii a vyslechnout si příběhy jídla, kuchařů a kulinářského umění. A z čeho se vařilo? Z produktů iniciativy České Pole, která má za cíl vrátit kvalitní lokální produkty z českých polí do českých restaurací a kuchyní, dále pak z masa vlastní (makro-) výroby a čerstvých ryb.

 

Makro Akademie je nejmodernějším kuchařským školícím centrem v České republice, které se využívá především pro kurzy a workshopy pro profesionály. Po deseti letech, dnes pod vedením Jana Gavendy a jeho týmu je nejen uznávaným špičkovým kulinářským pracovištěm, kde se potkávají ty nejmodernější trendy s tzv best practice v oboru. Pořádá také inspirativní akce, nabízí odborné kurzy na cestu do světa chutí, kulinářského umění a technik pod vedením mistrů svého oboru: kulinářské, someliérské kurzy, baristické kurzy a barmanské kurzy pro restaurace, bary či kavárny a vzdělává širokou gastroveřejnost.

 

Moderátorka Hrubešová představuje, špičkové kuchaře, kteří budou chystat 6 chodové menu.

 

© Marian S SUCHA 2024

 

 
Email Tisk PDF

Da Pietro - neapolská pizza, gourmet steaky a burgery

DA Pietro gril9

 

Da Pietro - pizzerie s neapolskou formulí se staly pro svou nezaměnitelnou chuť a kvalitu v české kotlině pojmem. Teď se majitel a restaurátor Petr Soukal rozhodl svou jihoitalskou formuli rozřířit: Plzeňský Da Pietro GRILL není jenom sesterskou pobočkou vyhlášené pizzerie je přímo v jejím sousedství. 

Podle koncepce Petra Soukala se má stát rájem stařených steaků a gourmet burgerů. Stejně jako v případě pizzerie Da Pietro, i zde hraje hlavní roli oheň.

DA Pietro gril42
Maso nejvyšší kvality je připravovano na otevřeném grilu Mibrasa, poháněným směsí přírodního kokosového uhlí a bukového dřeva. Chef’s table koncept - stolové uspořádání v restauraci, kdy hosté sedí kolem baru, umožní hostům pokud tedy mají zájem, sledovat celý proces přípravy pokrmu v přímém přenosu. "Oheň se u nás středem pro místa setkávání, zdrojem tepla, a prostředkem pro úpravu potravy... . A to je smysl našeho konceptu".

Da Pietro GRILL 6

Celý článek...
 
Email Tisk PDF

REZORT FORTE VILLAGE: 

KDE SE KAŽDÝ DEN DĚJE NĚCO MIMOŘÁDNÉHO

 

Forte village Beach

Průzračné moře v barvách od jasně modré přes odstíny akvamarínu a topasu až po tyrkysově smaragdovou zeleň. Sardinský blankytní horizont navíc lemují nádherné bílé a zlatožluté pláže s jemným pískem. přímo u moře a také nabídka zážitků na ostrově je vskutku nekonečná.

Forte village Suite Beachcomber 2130Úplně na jihu ostrova, 50 km od letiště hlavního města Cagliari, za solnými poli, kterými se brodí plameňáci, se nachází rekreační komplex Forte Village, továrna na splněné sny držící se již několik let za sebou tvrdošíjně na špici žebříčku prestižní soutěže Travel Awards.

Celý článek...
 
Email Tisk PDF

Po stezce pašeráků v Kaiserwinklu  

Kaiserwinkl Herbst 1

 

Úchvatná horská soutěska, opředená legendami, spojuje tyrolský alpský kaňon Klobensteinschlucht s bavorským předhůřím Alp Chiemgau.Soutěska se odjakživa považuje za tajemně ukrytou bránu kaňonem do Alp a cestu pašeráků, kterou obklopuje řada fantastických příběhů. Někdejší dějiště nesčetných pašeráckých příběhů se proměnilo v jednu z nejkrásnějších vysokohorských dobrodružných turistických přeshraničních stezek. Pěší soutěska byla v rámci rakousko-bavorského projektu Interreg zpřístupněná turistickou kanceláří Kaiserwinkl (rakouská obec Kössen) a bavorskou horolezeckou obcí Schleching.Tematická stezka se otevřela v roce 2021 a podtrhuje roli Kaiserwinklu jako jedné z předních turistických oblastí v Rakousku i Evropě. S historií pašeráctví přes hranice od dob minulých seznamuje Festival pašeráků, který se koná v létě v Kössenu na návsi.  

Celý článek...
 
Více článků...
  • VE ZNAMENÍ ZÁZRAČNÉ MOŘSKÉ BYLINY POSIDONIE
  • VŮNĚ A SVŮDNOSTI CAPRI
  • HAUSBOTEM MEZI ŠTRASBURKEM A NANCY
  • Skupina Coloseum: tržby na úrovni předpandemického roku 2019
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další > Konec >>

Stránka 2 z 7
fajn-fet.cz © Marian S. Sucha

Copyright © 2025 . Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software šířen pod GNU/GPL licencí.